Zastopstvo ROCLA

SEEVIL d.o.o. – EKSKLUZIVNI ZASTOPNIK VILIČARJEV BLAGOVNE ZNAMKE ROCLA

Od leta 2018 zastopamo tudi blagovno znamko ROCLA.

 

Rocla, finsko mednarodno podjetje, je glavni razvijalec in proizvajalec električnih skladiščnih viličarjev in avtomatiziranih vodenih vozil (AGV) za raznolike potrebe in uporabniška okolja.

ROCLA AGV (Automated Guided Vehicle)

Osnova Roclinih AGV viličarjev je standardni viličar z AGV nadgradnjo, kar omogoča tako ročno kot avtomatsko uporabo, vzdrževanje pa je bistveno bolj preprosto. Naprave ne potrebujejo nobene zunanje infrastruktue, saj se v prostoru orientirajo s pomočjo laserske traingualcije.

Na področju avtomatizacije viličarjev Rocla nudi tehnologijo, ki s pomočjo geonavigacije določa položaj viličarja. Prednost te tehnologije je, da ni potreben noben poseg v infrastrukturo. Viličar najprej posname prostor, na podlagi podatkov mu določijo naloge, nato pa preko nadzornega sistema podrobneje spremljajo njegov status. Za zagotavljanje varnosti so na viličarju nameščeni številni sistemi (Front safety / 3D Smart Safety Camera / Rear scanners), ki v vsakem momentu prepoznavajo dogodke okoli viličarja in v primeru nevarnosti vozilo zaustavijo.

Prednosti robotskih viličarjev so povečanje produktivnosti, zmanjšanje stroškov (ni  poškodb na blagu), nižji stroški dela, zmanjšanje števila nesreč, zagotavljanje nemotene oskrbe proizvodnje, ni posegov v infrastrukturo. Tovrstno tehnologijo priporočamo predvsem uporabnikom, ki imajo dolge transportne poti in veliko število ponavljajočih preprostih operacij.
Sistem je zelo učinkovit, saj predvideva tudi srečevanje z ljudmi. V primeru ko zazna v bližini oviro najprej ustrezno zmanjša hitrost, ko se ta še približa pa popolnoma zaustavi nadaljnjo pot.

Varčne in vzdržljive Li-Ionske baterije

Za zagotovitev visoke varnosti so bile te baterije izpostavljene številnim testom in so produkt številnih raziskav v zadnjih letih. Baterija je predvsem idealna v okoljih, kjer poteka večizmensko delo ali ob uporabi pri nizkih temperaturah, saj je razpon uporabe baterije od -35 do +45 stopinj Celzija.

Za uporabnika je sicer nakup viličarja s takšno baterijo nekoliko dražji, varčevanje s to tehnologijo pa se začne pri nižji porabi električne energije in nadaljuje pri času potrebnem za polnjenje in za menjavo baterije. Poleg tega ni potrebna polnilnica, ni možnosti za napake pri polnjenju, saj je baterija nadzorovana s sistemom BMS (Battery Management System), ki komunicira z viličarjem. Pri vzdrževanju baterije ni stroškov, njena življenjska doba je bistveno daljša – po 2500 ciklih baterija zagotavlja 75- do 80-odstotno zmogljivost.

Vas zanima nakup, najem ali servisiranje viličarja?

Pošljite nam povpraševanje

Zastopamo blagovne znamke

© 2017 - 2024 Seevil d.o.o., vse pravice pridržane. | Piškotki